Den nödvändiga och onödiga ursäkten


Snygg titel va? Erkänn att nyfikenheten vaknade lite! :-P 
Nä jag ska inte retas. 

Jag tänkte att jag skulle författa ihop en ursäkt, eller göra ett tappert försök iaf. Och den ursäkten är till min omgivning, nära och kära, bekanta ,grannens hund eller vem som än känner att de behöver en ursäkt från mig angående detta. 

Jag får börja med att "be om ursäkt" för att jag ens skriver detta inlägg! Det är det säkert någon som behöver en ursäkt för... 
Vidare ber jag så mycket om "ursäkt" är att jag är den märkliga människan jag är, som sitter och kommer på dessa "dumheter ". Jag ber om "ursäkt "för att jag inte kan skriva "normala" inlägg som är gulliga och puttinuttiga att läsa! Jag ber egentligen om "ursäkt " för hela personen jag är! 

Jag "ber om ursäkt " till alla som detta på något vis berör, att jag aldrig "passar in",att jag aldrig gör något på "rätt " sätt ,att jag hellre gör det på ett vis som fungerar för mig och som jag mår bra av ,än så som man "bör" eller "ska "!

Jag "ber om ursäkt " för att jag aldrig ville spela fotboll när jag var liten, som alla de andra barnen ,utan att jag hellre målade,läste eller pysslade! 
Jag "ber om ursäkt " för att jag inte var lika flickig och söt som de andra flickorna och lekte som dem, utan att jag istället for runt och lekte med pojkarna! 

Jag "ber om ursäkt " för att jag var skoltrött och förvirrad över vad jag ville med med min framtid, så att jag aldrig gick klart gymnasiet utan jobbade istället. Och förlåt mig,för att jag senare läste in motsvarande utbildning (+lite till) på folkhögskola, att jag valde en utbildning som inte är lika "riktig " som om jag läst samma saker på gymnasiet!  (Konstigt nog kommer jag väldigt lätt in på Högskolan på mina "oriktiga " betyg? )

Och "förlåt mig" också för att jag inte har råd att plugga högskola, och skaffa mig en "riktig" vidareutbildning! Och sedan få ett "riktigt och vanligt " jobb. Och "förlåt mig" för min arbetslöshet ,nu när vi ändå är inne på ämnet! Det är ju inte min mening att det ska svida i någons ögon ,trots att jag gör och verkligen gjort mitt bästa för att inte sitta i den situationen .

Vidare ber jag om "ursäkt " för att jag inte lever upp till den vardagliga normen,att karriär inte är det viktigaste i mitt liv, utan att jag hellre "bara" har ett jobb som jag trivs med,där jag inte behöver sträva efter ett chefsjobb eller stressa vidare på karriärsstegen, ett jobb som "bara" ger mig personlig lycka och en inkomst så jag klarar mig,men ändå ger mig en fritid som jag kan spendera med människor och intressen jag älskar. 

Och så "Förlåt" för att jag älskar att vara kvinna, att jag inte ger mycket för påtvingad "jämlikhet", där allt MÅSTE vara exakt-på-millimetern lika mellan könen,där alla borde vara hen istället för de som de egentligen är,för att jag är av åsikten att kvinna och man aldrig kommer att kunna vara exakt lika(för vi är så fundamentalt olika )utan att jag tycker att vi låter alla vara den dom är,med samma rättigheter och helt enkelt har "rätt person på rätt plats ",oavsett. Så "förlåt mig" för att jag anser att alla borde vara stolta för den dom är, kön ålder, nationalitet, sexuell läggning och utseende! 

Apropå utseende, så får jag nog "be om ursäkt " för det också! Så "förlåt " för att jag varken vill eller kan passa in i den normen heller! Jag har varken figuren eller utseendet som jag "borde ha" som den småbarnsmamma jag är. Just för att jag har fått barn så har jag inte figuren som en slitsbrud och kanske inte är "lika snygg" i bikini som en sådan! Det är ju inte min mening att utsätta någon för något så anskrämligt.... Och jag får be om "ursäkt " för att jag inte är något modelejon, att jag alltid valt kläder som gör mig glad och lycklig och som jag känner mig fin i,men som i andras ögon är konstiga och inte passar in i lagomsverige! "Förlåt " att jag inte kan passa in och vara anonym som alla andra, för att jag absolut inte trivs och mår bra att se ut på den vanliga och normala viset.... 

Och slutligen, så ber jag om "ursäkt" för att jag inte har "vanliga" intressen och egenskaper som person! Att jag istället för allt som alla andra tycker, tänker och sysslar med, (allt ifrån mammagrupper till renovering i äkta som-en-sida-ur-en-ikeakatalog-stil av bostaden),läser,sjunger, syr, virkar,målar,är intresserad av filosofi, teologi ,religion, historia ,är språkkunnig och (inte mitt påhitt ) har en intelligens som ligger lååångt över medel. Och att jag faktiskt (med risk för att låta som jag skryter ) är förbannat duktig på allt detta! 

Så nu är "ursäkten" framförd till alla som jag någonsin trampat på tårna för att jag är den kreativa, lojala,intelligenta ,udda,skrattälskande,unika och märkliga människa som jag bara är! Det var som sagt inte meningen att förnärma någon genom att vara mig själv... Ska försöka bättra mig-bums! 
😜

(Sen undrar jag dock vart ursäkten till mig håller hus, ursäkten för att jag inte får duga som jag är,att andra räknas som bättre än jag?! )

puss på er!